PRZYGOTOWANIE
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Na dużej patelni na maśle poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać oregano i starty czosnek, chwilę razem podsmażyć.
3. Dodać krewetki i smażyć przez ok. 1 minutę co chwilę mieszając, doprawić solą oraz pieprzem.
4. Dodać pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe oraz natkę pietruszki. Wymieszać i smażyć razem przez pół minuty.
5. Wlać śmietankę i zagotować. Gotować przez ok. 1 minutę aż sos zgęstnieje, doprawić świeżo zmielonym pieprzem oraz solą w razie potrzeby.
6. Dodać odcedzony makaron i wszystko razem podgrzać.
Ludwig van Beethoven Sonata Księżycowa cis-moll op. 27 nr 2 cz. 3